COVID-19 | INFORMASJON KNYTTET TIL KORONAVIRUSET.

LES MER

DS SIGNATURER. Pia Tjelta.

Et rendyrket og kompromissløst fokus på design, kvalitet og teknologi har alltid vært drivkraften bak DS. Fra første modell så dagens lys i 1955 og frem til i dag har vi aldri vært redd for å utfordre det bestående. Lidenskapen for design, kjærligheten til håndverket og troen på ny teknologi har alltid vært sentralt for oss. En del av vår inspirasjon henter vi fra likesinnede. Mennesker som følger sin lidenskap for å skape noe enestående. De som vil sette sin egen, unike signatur på det de skaper.

«Damer er finest når de slapper av»

Pia Tjelta om veien til et signaturplagg.

Pia Tjelta står i sitt eget atelier, midt i Oslo. Foran seg har hun en byste, kledd i det som en gang skal bli et nytt plagg i hennes egen kleskolleksjon. Veien herfra til det ferdige resultatet er lang og tidkrevende. Å lage et signaturplagg kan ofte ta et år, kanskje mer. For Pia Tjelta begynte lidenskapen for klær for lenge siden. I farmors klesskap, blant kjoler og andre plagg hun fikk prøve og etter hvert arvet når hun selv ble stor nok. Herfra tar hun med seg fascinasjonen for 40-tallets klesstil, og tanken om at det hun lager skal vare. Aller helst vil hun at klærne skal gå i arv, at de kan brukes – og brukes igjen.

 

 

 

        "Når vi skal lage et signaturplagg begynner vi helt fra bunnen, med en såkalt «toile». Det er en form for prototype, i et grovt bomullsstoff. Det draperer vi opp på en byste, for å se hvordan plagget vil sitte og falle på kroppen. På dette stadiet skapes mye av vår signatur, når vi jobber for å definere nøyaktig hvordan vi vil kle inn kvinnekroppen med vårt signaturplagg."

 

 

         

 

           "Fordi alle kropper er forskjellige er det en utfordring å lage ett plagg som skal fremheve det beste i alle. Noe vil man fremheve og andre ting vil man skjule – når vi skaper plaggene må vi også tenke på hvordan kvinnene bruker kroppen sin."

 

 

         "Man vil føle seg fri og kunne puste i plaggene – det er jo en kjent sak at damer er finest når de slapper av. Et plagg som lar deg gjøre det, samtidig som du ser bra ut, det gir en ekstra selvtillit og god følelse."

            "Det er så mange og små detaljer som skal stemme og fungere sammen. Akkurat hvor en søm går, hvor plasseres midjen, innsnittene i skjørtet, en sånn uendelig rekke av små, men viktige detaljer som må stemme og gå opp i en helhet som funker. Både visuelt og funksjonelt."

 

 

 

 

          "Et av våre signaturplagg er kjøkkenkjolen fra 40-tallet. I tillegg så har jeg, kanskje fordi jeg kommer fra teateret, alltid vært fascinert av det viktorianske. Jeg liker at det ser litt Ibsensk ut."

       

 

 

       "Du kan se kjolen på hengeren og kanskje tenke at det er en sånn «konekjole», men så skjer det noe når den kommer på kroppen. Alle damer, uansett kropp og stil, blir digge i denne. Det er sånn vi vet at vi har et signaturplagg."

 

 

        "Et gjennomarbeidet og gjennomtenkt plagg skal kunne vare i generasjoner. Det er jeg opptatt av, fordi målet er å bli 100 prosent bærekraftig. Da må vi tenke plagg som skal vare, og vi forsøker å kun bruke naturmaterialer som silke, økologisk bomull, lin og viskose. Leverandørene våre er GOTS-sertifiserte, som rett og slett betyr at de jobber miljøvennlig i alle ledd av prosessen. Bærekraft handler både om hvordan vi produserer, og om at det vi lager skal vare. Hele min interesse for klær begynte da jeg lekte i klesskapet til mine bestemødre, så denne tankegangen er helt naturlig for min del."

 


        "Klær kan i utgangspunktet virke som noe overfladisk, men i det øyeblikket man tar på seg et plagg begynner en historie med akkurat det plagget. Plagget er med deg på opplevelser og begivenheter som definerer deg, og blir en del av deg og din historie. Klærne skal være med og fortelle historien om deg. Det synes jeg er fint."

Detaljene skaper helheten

 

Det er de små detaljene som skaper den store forskjellen. Nye DS 3 Crossback E-Tense er laget av og for mennesker som vet å verdsette de små og unike detaljene. Fra det håndsydde rattet til perlesømmen i interiøret, hver minste detalj er gjennomtenkt og gjennomført. Nye DS 3 Crossback E-TENSE er 100 % elektrisk, men designet med de samme, strenge krav til kvalitet i materialer og håndverk som i alle DS-modellene.

 

 

En god sirkel

Ny teknologi gjør det mulig å produsere nye biler på en mer bærekraftig måte. Både gjennom bruk av resirkulerte og miljøvennlige materialer i produksjonen, og gjennom en bevisst resirkulering av kasserte biler.

 

I hver eneste, nye DS finner du resirkulerte materialer. Hjulkapsler, grillfeste og lydisolasjon er alle eksempler på at resirkulerte materialer kan tilfredsstille selv de strengeste kvalitetskrav.

 

Kasserte biler samles inn av vårt nettverk for en forsvarlig og miljøvennlig demontering. Farlige stoffer fjernes, og brukbare materialer gjenbrukes.