COVID-19 | INFORMASJON KNYTTET TIL KORONAVIRUSET.

LES MER

MESTERSKAPET

PRESENTASJON

FIA formel E-mesterskapet er verdens første bilsportmesterskap for helelektriske énsetere. Det ble startet i 2014 av Jean Todt som ønsket å fremme bærekraftige transportmetoder. Formel E, som teller ti lag og tjue førere, arrangerer løp i elleve forskjellige byer på alle de fem kontinentene i løpet av den syv måneder lange sesongen. Deltakerne kjemper om topplasseringene i noen av verdens mest kjente gatemiljøer i blant annet New York, Hongkong, Paris og Roma.

FIA FORMEL E:

Programmet for ePrix-løpsdagene er typisk som følger:

08:00 Fri trening 1 (45 min)
10:30 Fri trening 2 (30 min)
12:00 Kvalifiseringsrunder
12:45 Super Pole
16:04 Starten for ePrix
17:05 SeiersseremoniFørerne har to biler som skal dekke hele løpet, og må skifte på det tidspunktet som passer best inn i lagets strategi. Løpsorganisatorene fastsetter en minstetid med utgangspunkt i løypas utforming, og hver fører må komme seg ut fra startområdet så raskt som mulig når denne tiden er ute. 

I henhold til reglene må et ePrix-løp være minst 60 km langt og vare i maks. 1 time og en runde (men løpene tar vanligvis rundt 50 minutter). 

Føreren som vinner løpet, får 25 poeng, føreren på annenplass får 18 poeng, tredjeplass får 15 poeng osv. Tiendeplass er den siste plasseringen som gir poeng. Prinsippet er det samme for lagene i mesterskapet, med tre bonuspoeng for pole position og ett enkelt poeng for den raskeste runden i løpet.