COVID-19 | INFORMASJON KNYTTET TIL KORONAVIRUSET.

LES MER

FØRSTE- OG ANDREPLASS FOR DS TECHEETAH OG ANDRÉ LOTTERER I PARIS

Den fjerde utgaven av Paris E-Prix på hjemmebane for DS Automobiles ble det første våte løpet i ABB FIA Formula E-mesterskapshistorien. DS TECHEETAH hadde nok et vellykket løp å i den franske hovedstaden, som sikret en andreplass for André Lotterer og en sjetteplass for Jean-Éric Vergne.

André og lagkammerat Jean-Éric startet henholdsvis P6 og P12 og jobbet seg raskt oppover. Rundt 15 minutter inn i løpet, åpnet himmelen seg og det som startet som en dråpe ble raskt til hagl og trigget sikkerhetsbilen. Det fortsatte å regne periodisk de resterende 30 minuttene av løpet, og flere gule flagg begrenset løpet etter mange krasjer.

DS TECHEETAH forblir på toppen av lagets posisjoner med André Lotterer som sikrer andre og Jean-Éric Vergne på sjette.

André Lotterer, P2: "Virkelig god drift her i dag i Paris. En hjemmeløp for laget der vi brakte tilbake en andreplass og noen veldig gode poeng for mesterskapet. Jeg holdt på å ta igjen Robin og skulle gå for seieren, men da begynte det å regne og grepet droppet massivt. Det ble veldig usikkert der ute, så jeg bestemte meg for å holde det trygt og ta det hjem. Det var ikke mulig å gjøre noe angrep uten risiko. Det var en god innsats fra laget i dag, og Jean-Éric hadde også et godt løp. Vi leder lagmesterskapet og ligger bare ett poeng bak lederen, så vi vil se hva vi kan gjøre i neste løp."

Jean-Éric Vergne, P6: "Paris E-Prix er over. Gratulerer til André med andreplassen. Det er bra for oss som et lag fordi vi har utvidet vår ledelse i mesterskapet. For min del er det litt blandede følelser. Kvalifiseringen gikk ganske dårlig for meg, men løpet gikk veldig bra. Starter 12. og kommer tilbake 6. var det absolutt maksimale jeg kunne ha gjort i dag. Jeg vil gladlig ta disse poengene, de kommer til å bety mye på slutten av mesterskapet i New York. Jeg er glad for å gå videre, gå til Monaco, og vil prøve å forbedre alt. Jeg skal bare prøve å score flere poeng og få min andre seier i sesongen."

Mark Preston, DS TECHEETAH Team Principal: "Flott kjøring av begge våre sjåfører i dag. De klarte begge å levere noen solide overtak på et spor som er kjent for å være nesten umulig å overta.
Sikring av pallplass ved vårt andre hjemmeløp var en fantastisk følelse for oss alle, så mine varmeste gratulasjoner til André i dag. Hans første seier er rett rundt hjørnet."

Xavier Mestelan Pinon, DS-direktør: "Paris var absolutt en av de vanskeligste løpene denne sesongen. Værforholdene har vært ekstremt forstyrrende. På grunn av slike forhold er det virkelig en fantastisk ytelse av teamet og begge våre sjåfører. André Lotterer oppnådde et eksemplarisk løp til slutt, som i Roma, da han endte på 2. plass. Dette er nå stillingen han har i Drivers Championship - kun ett poeng fra ledelsen.


I veldig hektiske forhold tok Jean-Éric Vergne igjen ledelsen og hjalp DS TECHEETAH til å konsolidere sin posisjon øverst i lagmesterskapet. Disse punktene er avgjørende for fremtidens mesterskap, da selv den minste feilen kan koste laget hardt. Vi retter nå oppmerksomheten til Monaco om 15 dager, og jeg vil gratulere det fantastiske arbeidet til våre sjåfører og DS TECHEETAH-teamet. "