COVID-19 | INFORMASJON KNYTTET TIL KORONAVIRUSET.

LES MER

ET DRAMATISK EPRIX I MEXICO BY FOR DS TECHEETAH

Mexico by, 16. februar 2019

De to DS TECHEETAH-førerne startet som nummer 8 og 12 i feltet og hadde samme mål: å klatre oppover på listen for å få så mange poeng som mulig. Spenningen startet allerede i første runde da Jean-Éric kjørte forbi Alexander Sims i første sving, og så ble forbikjørt av Sims, som kjørte på innersiden av en stolpe i fjerde sving. Rett etterpå krasjet Nelson Piquet Jr. oppå bilen hans, noe som førte til det andre røde flagget i ABB FIA Formel Es historie.

Bil nr 25 fra DS Techeetah på vei ut av sving foran tribunestand i Mexico City

Mens bilen til Piquet ble berget, jobbet det tekniske teamet for DS TECHEETAH hardt for å klare å fikse bilen til Jean-Éric i pitlanen. Der byttet de et hjul og nesen samt reparerte den bakre vingen og side-pod-en. Samtidig med at det gule flagget kom opp etter denne kollisjonen, kjørte Edoardo Mortara og Jerome d’Ambrosio forbi André Lotterer, som havnet lenger bak i feltet.

Førerne returnerte til banen etter at de hadde kjørt inn i pitlanen med André på 8. plass og Jean-Éric på 10., og løpet startet på nytt bak sikkerhetsbilen. Mot slutten av løpet ble Jean-Éric truffet igjen, denne gangen av Mitch Evans nær enden av stadionsektoren og av Tom Dillman i niende sving. Han falt dermed til en foreløpig 17. plass. Slutten av løpet var like spennende som starten. Flere biler mistet plasseringer på grunn av overforbruk, og DS TECHEETAH-førerne kjempet seg oppover på listen og endte opp på 5. og 13. plass.

Lagsjef Mark Preston: "Jean-Éric var uheldig i dag, og det virket som han var på feil sted til feil tid mer enn én gang. Han havnet oppi flere sammenstøt midt i feltet der flere forskjellige førere gjorde overivrige manøvre som førte til at Jean-Éric måtte ta den verste støyten. På den lyse siden hadde André et veldig godt løp og klarte å holde seg unna problemer. Han endte på en svært respektabel 5. plass."

Den gullfargede Formel E bilen til JEV sett ovenifra under Mexico City ePrix

Xavier Mestelan Pinon, sjef i DS Performance:

"Formel E-løpet i dag var et fantastisk show, og fansen var oppslukt helt til det ble viftet med det rutete flagget. Selv om Jean-Éric ikke hadde noen god dag, gjorde André et veldig godt løp. Spesielt gjorde han det bra i siste runde, da han utnyttet effektiviteten i DS E-TENSE FE19 mens noen av konkurrentene sakket farten. Neste på listen er den asiatiske delen av mesterskapet, som starter i Hongkong. Det er fortsatt ni løp igjen, og alt kan skje."

Jean-Éric Vergne, DS TECHEETAH-fører: "Jeg vet ikke helt hva jeg skal mene om dagen i dag med alle sammenstøtene. Tre biler kjørte forbi meg mens det gule flagget var oppe, en kuttet svingen og krasjet inn i meg, og en gjorde at jeg snurret rundt på stadionet – og ingen ble straffet for det. Det er noe vi må diskutere med FIA for å få en bedre forståelse. Mekanikerne gjorde en fantastisk jobb med å fikse bilen i pitlanen under det røde flagget, og jeg vil gjerne gi en stort takk til dem for det. Alt i alt var det et frustrerende resultat i dag, og mye uflaks. Men vi må holde sammen som lag, legge det negative bak oss og se fremover."

André Lotterer, DS TECHEETAH-fører: "Det var en tøff dag på jobben, men vi klarte likevel en 5. plass, så jeg er forholdsvis godt fornøyd siden vi fikk noen gode poeng. Vi slet med startoppsettet i dag, men klarte å kjempe oss fra 12. til 5. plass til slutt. Det var et vilt løp, men vi fordelte energien godt og var ikke langt unna teten. Vi kunne kanskje klart en 3. plass, men bilen var vanskelig å kjøre, så vi får være fornøyde med 5. plassen og at vi fikk poeng. I morgen er det testdag, og vi har et par ting til på listen etter i dag."