COVID-19 | INFORMASJON KNYTTET TIL KORONAVIRUSET.

LES MER

GODE PRESTASJONER, MEN SKUFFENDE RESULTATER FOR DS TECHEETAH I HONGKONG

Hongkong, 10. mars 2019

Femte runde av ABB FIA Formel E 2018/2019 ble avholdt ved havnen i sentrum av Hongkong og ble nesten det første våte løpet noensinne i de femti løpene i ePrix' historie.


Lokale byger spredte seg over Formel E-feltet under oppvarmingsrundene og kvalifiseringsrunden om morgenen. Begge DS TECHEETAH-førerne gikk ut i andre kvalifiseringsgruppe, der André Lotterer kjørte inn til sin femte super pole i Formel E. Lagkompisen Jean-Éric Vergne gikk for en gjentakelse av fjoråret og kvalifiserte DS E-TENSE FE19 i revers, dessverre uten pole position denne gangen. Franskmannen fikk rødt flagg for spinningen, og dermed ble kvalifiseringsrunden slettet. Han måtte derfor starte i bakerste rekke, mens André begynte løpet fra andre rekke.

DS Techeetah Formel E-bil på banen i Hongkong

André brukte ATTACK MODE i starten av løpet for å kjøre forbi, og tok etter hvert ledelsen. Mens Jean-Éric kjempet midt i feltet etter å ha vært involvert i to sammenstøt, leverte André en fantastisk innsats. Han ledet under 80 % av løpet og holdt Sam Bird i sjakk helt til siste runde, da ble han tatt ut av en aggressiv manøver fra briten. Det førte til punktering og ødelagt fjæring på bilen til André. Jean-Éric og André endte på henholdsvis 13. og 14. plass.

 

Mark Preston, lagsjef for DS TECHEETAH: "Vi føler alle med André i dag. Seieren var innen rekkevidde, og han fortjente å vinne. Siden han begynte å kjøre for DS TECHEETAH, har han vist stadig større styrke i denne serien og vært på pallen flere ganger. I dag burde han ha stått på toppen for første gang. Han viste styrke hele helgen helt fra start, med raske rundetider både under trening og kvalifisering. Dermed fikk han plass i super pole og sikret seg en god startposisjon.


"Dette er antagelig det mest stressende løpet vi har hatt på lenge. André tok nesten seieren, mens JEV ble offer for aggressiv taktikk. Jean-Éric var dessverre nok en gang uheldig og klarte ikke å hente seg inn. Han har virkelig talent, og det er frustrerende for ham ikke å kunne kjempe helt foran der han hører hjemme. 
Det var fint å se André fyke av sted helt i tet og vise tempoet i bilen, og det på vått underlag. Dette tar vi med oss videre som noe positivt, og vi vil gjøre alt vi kan for å gjøre et godt løp i Sanya om et par uker."

Xavier Mestelan Pinon, sjef i DS Performance:

"Til tross for resultatet vil jeg gjerne gratulere André med prestasjonene. Han var rask hele helgen og hadde fortjent å få sin første seier.

 

Vi er selvfølgelig veldig skuffet over resultatet av løpet, som endte med punktering etter at Sam Bird kom i kontakt med hjulet hans. Det var en veldig trist situasjon for laget. Men sånn er motorsporten, og nå må vi se fremover til det neste løpet i Sanya i Kina."

Jean-Éric Vergne, nr. 25:

"Det var ikke mitt løp i dag. Jeg hadde en ny dag med uflaks. Jeg synes veldig synd på André. Han dominerte løpet, og vi gikk glipp av seieren som et lag. Alt som kunne gå galt, gikk galt i dette løpet, så det er ikke så mye mer å si. Vi må legge dette bak oss og se fremover sammen som lag, så kommer vi sterkere tilbake i Sanya. Det blir på hjemmebane for oss, så forhåpentligvis får vi endelig et godt løp der."

 

André Lotterer, nr. 36:

"Det skulle ha vært en virkelig god dag i dag. På siste runde ble jeg dessverre truffet bakfra av Sam Bird, noe som ødela dekket og fjæringen. Det var ikke fair play, og nå må vi dra tomhendt hjem. Det er trist, for selv om Sam fikk fem sekunders straffetid, endret det ikke noe på løpet for meg, og jeg får ikke de poengene igjen. Det gode er at jeg hadde den raskeste runden, og vi har en god bil. Det lover godt for det neste løpet i Sanya."