COVID-19 | INFORMASJON KNYTTET TIL KORONAVIRUSET.

LES MER

JEAN-ÉRIC VERGNE, KONGEN AV BERN

Bern, 22. juni 2019

Jean-Éric Vergne leverte en fremragende prestasjon i dagens sveitsiske E-Prix. Han startet i poleposisjon, vant løpet og stakk av med trofeet i voestalpine European races.

I tillegg ble franskmannen også den første føreren i ABB FIA Formel E som har kapret poleposisjon fra kvalifisieringsgruppe 1 og vunnet tre ganger denne sesongen.

Lagkamerat André Lotterer misset superpole og startet som nummer 8. Derfra kjempet han seg opp til en fjerdeplass etter nervepirrende kjøring. En misforståelse mellom fører og lag medførte dessverre straff etter løpet, slik at tyskeren endte som nummer 14 i E-Prix.

Mark Preston, lagsjef for DS TECHEETAH: "Jean-Éric var virkelig på hugget i dag. Han var kongen av Bern, noe som var høyst velfortjent. Men jeg må også benytte anledningen til å rose teamet for denne utrolige prestasjonen. Som kjent leder vi både fører- og lagmesterskapet før vi reiser til New York for å delta i de to siste løpene. Vi leder med henholdsvis 32 og 43 poeng, og selv om det virker mye, er det ingen drømmeledelse i Formel E. Det er fortsatt to løp igjen og mye kan skje.”

Xavier Mestalan Pinon, sjef for DS Performance: "Gratulerer til JEV og DS TECHEETAH-laget for denne utrolige tredje seieren som bringer oss litt nærmere begge titlene for sesongen. De siste forbedringene har hatt stor betydning for dette løpet. Jeg vil nok en gang takke hele teamet for den imponerende innsatsen de har lagt ned."

André Lotterer, nr. 14: "Det var frustrerende å bli såpass hardt straffet etter kjempet så mye sammen med teamet for å rykke opp på lista. Særlig siden poengene for fjerdeplassen ville vært verdifulle i tittelkampen. Men vi vil fokusere på å komme kraftig tilbake i New York og avslutte sesongen med en god plassering."

Jean-Éric Vergne, førsteplass: "Teamet fungerte så bra at vi neppe kunne gjort det bedre enn vi gjorde i dag. Regnet som kom på slutten medførte litt stress. Jeg måtte kjøre forsiktig, jeg ville heller ende som nummer to enn å avslutte mesterskapet i veggen. Så selv om jeg kjørte for å vinne, måtte jeg være ekstra forsiktig. Alt i alt har det vært en fantastisk helg for teamet, med poleposisjon, seier og økt ledelse i begge mesterskapene. Alt gikk etter boka og jeg er veldig fornøyd med den jobben vi har gjort."