COVID-19 | INFORMASJON KNYTTET TIL KORONAVIRUSET.

LES MER

Etter å ha sikret pole position i niende runde av ABB FIA Formel E 2018/2019 Mesterskapet, DS Techeetah sjåføren Jean-Éric Vergne ledet fra start til slutt i Monte Carlo.

DS TECHEETAH er nå det første laget i mesterskapets historie som har sikret to topp-posisjoner i sjåførenes rangering, med Jean-Éric på første plass og lagkamerat André Lotterer på andre plass. Laget har også forsterket ledelsen i mesterskapet med verdifulle poeng fra begge sjåfører i dagens E-Prix. André Lotterer leder fortsatt i voestalpine europeiske løpene, og Jean-Éric er den første sjåføren som har vunnet to ganger denne sesongen.

Mark Preston, DS TECHEETAH lagsjef: “Jean-Éric leverte nok et fantastisk løp i dag og toppet det hele med å vinne Monaco E-Prix. Jeg tror også at vi alle nøt å se hvordan André kjempet seg fram til å få poeng. Det føles godt å være the første laget i mesterskapets historie som har to sjåfører på topp sjåfør-rangeringen, og å lede lag-rangeringene i tillegg - med kun fire løp igjen. Det betyr selvsagt ikke at vi legger føttene på beina - snarere tvert om. Vi så hvor nære det var i sesongfinalen i fjor, og vi er veldig lystne på å beholde ledelsen hele veien til slutt denne gangen - i begge mesterskapene.

Xavier Mestelan Pinon, DS Performance direktør: “Sjåførene visste fra starten av sesongen at de hadde bilen og laget som kunne føre dem til seier. Ved slutten av dette niende løpet, leder vi mesterskapet takket være både de fantasiske sjåførene våre og den utrolige innsatsen lagt ned av lagene. Mesterskapet er fortsatt tett, og New York er enda et stykke unna, men hvor vi er nå er er fortsatt et velidg bra resultat som vi kan være stolte av."

Jean-Éric Vergne, P1: “For en dag! Å få min første seier i Monaco er utrolig deilig! Jeg ønsker å takke hele teamet, for de gav meg virkelig en fantastisk bil i dag, og jeg liker å tro at vi gjorde det beste ut av det. Nå leder vi mesterskapet og André er nummer to på sjåfør-rankingen også. Alt ser bra ut, vi må bare fortsette å gi alt.”


André Lotterer, P7: “Først og fremst: Gratulerer til Jean-Éric og resten av teamet - vi oppnådde noen flotte lagpoeng i dag. Jeg rotet det litt til i kvalifiseringen, men klarte å begrense konsekvensene ved å få noen poeng. Det var helt vilt der ute på banen, men jeg klarte å kjøre forbi noen biler ved start. Så oppdaget jeg at det ble vanskeligere å komme forbi. Det var bare å være tålmodig, jeg kom forbi et par til, og så kunne jeg dra nytte av dramaet rundt meg. Det er alltid deilig å kunne gjøre et sterkt comeback, og selv om jeg skulle ønske jeg hadde kvalifisert bedre, endte jeg opp på syvende plass med noen poeng. Vi har en god bil, så nå kan vi dra til neste løp med enda bedre prestasjoner.”