COVID-19 | INFORMASJON KNYTTET TIL KORONAVIRUSET.

LES MER

SEIER TIL DS TECHEETAH OG JEAN-ÉRIC VERGNE I SANYA E-PRIX

Sanya, 23. mars 2019

DS TECHEETAH-fører Jean-Éric Vergne kunne i dag feire sesongens første løpsseier i ABB FIA Formel E 2018–2019 under E-Prix-løpet i Sanya i Kina.

 

Etter en andreplass i kvalifiseringen og en spennende start for DS TECHEETAH i E-prix løpet på lagets hjemmebane sikret han seg snart tetposisjonen. Den beholdt han helt inn til det svarte og hvite flagget etter glimrende kjøring.

 

Lagkamerat André Lotterer, som startet fra sjuendeposisjon etter kvalifiseringen, kjørte inn til en fjerdeplass i det svært tette løpet.

Jean-Eric Vergne gikk seirende ut av Formel-E-løpet i Sanya

Mark Preston, lagsjef for DS TECHEETAH:

«For en dag! Dette var det nye lagets første løpsseier, og for en prestasjon det var av Jean-Éric å ta seieren på hjemmebane! Vi hadde en jobb å gjøre etter Hongkong, og det er fortsatt et stykke igjen, men Jean-Éric klarte seg virkelig bra i dag. André gjorde også en svært god jobb og sikret laget verdifulle poeng, slik at vi nå er på tredjeplass i lagmesterskapet. I tillegg er Jan-Éric på tredje- og André på niendeplass i førermesterskapet. Vi har to av de beste førerne i feltet og et utrolig godt lag. I dag gjorde vi en fantastisk laginnsats, og jeg vil få takke hvert enkelt av lagmedlemmene for innsatsen.

 

Det er svært tett øverst på tabellen i lagmesterskapet, der de to beste har henholdsvis 97 og 96 poeng, mens vi følger hakk i hæl med 95 poeng. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sagt det, men det er sant:

Alt kan skje, og alt er mulig i dette mesterskapet, det gjelder for hvert eneste løp.

Vi kunne ikke ha fått en bedre retur til Kina og mesterskapet, og vi har hatt et fantastisk arrangement både på og utenfor banen sammen med den nye partneren vår, Atlantis Sanya. De har vært vertskap for de 150 gjestene våre, som kunne følge med på alt som skjedde med utsikt til hele banen fra luksuriøse omgivelser i en hotellsuite i 49. etasje. Vi vil takke dem for den store gjestfriheten de har vist, og vi gleder oss til å komme tilbake neste år.»

Formel E, Sanya - den gullfargede racerbilen runder en sving på banen

Xavier Mestelan Pinon, direktør for DS Performance:

«Denne seieren er et fantastisk resultat for Jean-Éric og resten av laget og gir oss et svært godt utgangspunkt for resten av mesterskapet. Konkurranseinstinktet var på topp på alle områder før hjemmeløpet i Kina, som for øvrig er et viktig marked for DS AUTOMOBILES.

 

Det er oppmuntrende å være med i tittelkampen igjen, og før de neste løpene i Roma og Paris vil DS Performance kjøre noen utviklingstester og gjøre ytterligere justeringer på DS E-TENSE FE19 som en del av forberedelsene til løpene i Europa.»

Jean-Éric Vergne, nr. 25:

«Det var et godt løp. Som et kinesisk lag var det utrolig sterkt å vinne her i Kina, ikke minst etter de tre siste løpene, der vi ikke har tatt poeng. Det føles alltid bra å være tilbake i toppen, det gir selvtilliten et løft, både for meg og for laget, og gir oss et godt utgangspunkt for resten av mesterskapet. For meg var dette vendepunktet i sesongen, og nå må vi bare fortsette å jobbe godt og gjøre det bra i løpene i den europeiske delen av sesongen.»

 

André Lotterer, nr. 36:

«Jeg vil gratulere laget og Jean-Éric med seieren. Det er fantastisk å vinne på hjemmebane! Jeg ville selvsagt gjerne også ha stått på pallen, eller til og med vært den som vant løpet som revansj for Hongkong. Det ble en ganske god helg for oss: Jeg startet fra sjuendeposisjon og kjørte meg inn til en fjerdeplass med noen gode forbikjøringer og en god bil. Nå ser jeg bare fram til å reise til Roma og ta flere poeng der.»