COVID-19 | INFORMASJON KNYTTET TIL KORONAVIRUSET.

LES MER

TØFF DAG FOR DS TECHEETAH I SANTIAGO

Santiago, 26. januar 2019

DS TECHEETAH fikk en skuffende avslutning på ABB FIA Formel E Santiago ePrix, der Jean-Éric Vergne måtte bryte tidlig og André Lotterer avsluttet et begivenhetsrikt løp akkurat utenfor poenggrensen.
Bare 14 biler fullførte løpet i 37 varmegrader – det varmeste ePrix-løpet i Formel E noensinne. Etter en god start fra 12. og 14. startposisjon jaktet Jean-Éric og André poeng for å øke DS TECHEETAHs ledelse i mesterskapet. Men en skade på bilen gjorde at Jean-Éric dessverre måtte avslutte tidlig i løpet. André fortsatte å hente inn poeng frem til de fem siste rundene, da han fikk tekniske problemer og til slutt endte opp som nummer 13.

DS Performance Techeetah-bilen med Jean-Eric Vergne bak rattet i Formel E, Santiago, januar 2019

Lagsjef Mark Preston: «Det ble dessverre ikke det løpet vi hadde håpet i dag. Jean-Éric måtte bryte tidlig på grunn av tekniske problemer etter en skade på bilen, og André mistet dessverre poengene han hadde kjempet så hardt for, da han også fikk problemer. Bilen til André ble overopphetet på slutten av løpet, så han måtte slippe seg bakover for å kunne fullføre. Dette er noe vi skal undersøke nøye.»


«Det er skuffende å måtte starte fra 12. og 14. posisjon når man er nummer en og to i kvalifiseringsgruppen. Laget gjør en fantastisk innsats og burde få uttelling for det. Men vi har to svært sterke førere og to svært raske biler, så vi kommer tilbake og kjemper videre i Mexico.»

 

Xavier Mestelan-Pinon, sjef i DS Performance: «Dette er selvfølgelig et svært skuffende resultat. Den støvete banen ga oss dessverre en ulempe i kvalifiseringsgruppen, og førerne måtte starte midt i feltet. Jean-Éric hadde svært god fart og energiforbruket under kontroll da han kolliderte og fikk en skade på bilen. André klatret fra 14. til 7. plass før han måtte redusere farten etter at bilen ble overopphetet. Vi skal lære av dette og konsentrere oss om neste ePrix i Mexico.»

DS Techeetah sjåfør Andre Lotterer etter Formel E løpet i Santiago

André Lotterer: «Vi hadde ikke dagen i dag. Når du er best i kvalifiseringsgruppen og må starte fra posisjon 14, er det noe feil med systemet. Vi har lagt ned mye arbeid for å få en god posisjon, og det føles ganske urettferdig å bli plassert så langt bak når første gruppe måtte kjøre banen ren.»

 

«Jeg kjørte meg fremover i feltet, og det så ganske bra ut siden jeg hadde mer energi og fart enn de andre bilene rundt meg. Jeg siktet meg inn mot en 5. plass, men mistet kraft da bilen ble for varm. Da måtte jeg legge meg lenger bak for å kunne fullføre løpet. Det er veldig skuffende å være så nær poeng når vi hadde gode muligheter til å få til noe i dag. Vi skal undersøke det som skjedde når vi kommer hjem, og lade opp til løpet i Mexico.»

Jean-Éric Vergne: «Laget gjorde en super jobb i dag, og selv om jeg hadde 1. plass i kvalifiseringsgruppen, måtte jeg starte fra 12. posisjon på grunn av banens utvikling i kvalifiseringsrundene. Jeg gjorde meg klar til å gjøre et framstøt da jeg ble truffet bakfra og dyttet inn i en bil foran meg. Etter det fikk jeg problemer med bilen og måtte bryte løpet siden det ikke var mulig å fullføre.»


«Hele laget jobber så hardt, og vi hadde nok en gang supre prestasjoner på banen, så det er synd at vi ikke klarte å ta poeng. Men vi kommer sterkere tilbake i Mexico.»