COVID-19 | INFORMASJON KNYTTET TIL KORONAVIRUSET.

LES MER

Dristig og kreativ, avantgardistisk og fremragende, tradisjonell og futuristisk: Alt dette er en treffende beskrivelse av Louvre-pyramiden som i dag feirer tretti år.


Pyramiden er blitt et ikon og et symbol på modernitet og innovasjon som både viderefører tradisjonen og bryter med det bestående. I dag er det ingen som kan tenke seg Paris eller Louvre-museet uten den. Riktignok ble prosjektet møtt med utbredt skepsis da det ble kunngjort i begynnelsen av 1980-tallet, men tretti år senere er det stilnet selv fra de skarpeste kritikerne. Pyramiden er kjent over hele verden og har blitt et tidløst objekt.

 

Denne felles visjonen bygger på fremragenhet og den magiske forbindelsen mellom kunnskap og innovasjon som Frankrike er så kjent for over hele verden. Louvre er emblematisk for Paris, der DS så dagens lys i 1955, og der DS Automobiles ble skapt 60 år senere.

 

 

«Pyramiden er mer enn et kunstverk. Den representerer en utømmelig inspirasjonskilde for DS, som har som mål å vise frem fransk luksus som en del av bilbransjen over hele verden. Pyramidens linjer, letthet, finesse og tekniske detaljer inspirerer DS-stylistene og kommer til uttrykk i deres kreasjoner som illustrerer ønsket om å tilby verden et nytt blikk: kombinasjonen av eleganse og teknologi.»


Thierry Metroz, stildirektør i DS