COVID-19 | INFORMASJON KNYTTET TIL KORONAVIRUSET.

LES MER

EN LEVENDE LEGENDE

OG CITROËN SKAPTE DS ...

Da Citroën lanserte Citroën DS 19 i 1955, var det en visjonær genistrek.

Forarbeidet hadde startet allerede i 1938, da Pierre Boulanger tok initiativ til å erstatte Traction Avant. Det skulle imidlertid ta hele 17 år å fullføre det såkalte VGD-prosjektet, som resulterte i lanseringen av DS 19 i oktober 1955. Det var særlig tre personer som bidro til utviklingen av den nye modellen:

 

- André Lefèbvre, som hadde bakgrunn som flyingeniør.

- Paul Magès, som var selvlært ingeniør og mannen bak hydraulikksystemet.

- Flaminio Bertoni, som var en begavet formgiver, skulptør og maler, og som utviklet DS’ nyskapende og elegante karosseri.

CITROËN DS 19, 21 OG 23: høyteknologi i konsentrert form

Flere versjoner av DS 19 kom på markedet i løpet av 1950-tallet. Den første var DS 19, som kom i oktober 1956, etterfulgt av stasjonsvognversjonene og DS 19 Prestige i 1958.

 

DS 19 ble en internasjonal suksess. Bilen ble eksportert til hele verden og ble et symbol på fransk eleganse.

DS BLIR EGET MERKE

Da DS ble et eget merke, var det en stor begivenhet.

DS ble offisielt et eget merke 1. juni 2014 og stadfestet med det ambisjonen om å gjøre fransk luksus til en integrert del av bilbransjen.

 

Merket DS Automobiles bygger på den enestående arven etter DS 19, som ble lansert for 60 år siden. Denne legendariske bilen står for verdier som innovasjon, fremragende kvalitet og fremtidsrettede løsninger.

DS: «SPIRIT OF AVANT-GARDE»

I 2015 markerte merket 60-årsjubileet for den opprinnelige DS på bilmessen i Genève og presenterte i den anledning sitt nye slagord, «DS AUTOMOBILES, SPIRIT OF AVANT-GARDE», samt merkets nye logo. Her ble også den nye DS 5 med den nye DS Wings-grillen lansert.

 

Inspirert av den opprinnelige Citroën DS fra 1955 har dagens DS-modeller blitt en bemerkelsesverdig kombinasjon av design og teknologi, komfort og eksklusivitet, fremragende materialer og eleganse.

Citroën DS3 og Citroen DS3 kabriolet har blitt relansert som DS 3 og DS 3 kabriolet – MODERNE OG STILRENE BYBILER.

Citroën DS3 i sedan- og kabrioletversjon ble raskt en suksess da de ble lansert i 2010.

I 2016 ble DS 3 og DS 3 kabriolet lansert. Dermed var fornyingen av DS’ modellutvalg komplett, og DS-merket hadde løsrevet seg helt fra Citroën og skapt seg en tydelig, ny identitet.

Citroën DS4 relansert som DS 4

Citroën DS4 ble lansert mot slutten av 2010. Dette var bilen som kombinerte den høye ytelsen, den eksklusive designen og de kompakte målene til en coupé med allsidigheten og den gode plassen til en sedan.

 

I 2015 ble DS 4 kombi og DS 4 Crossback lansert:

 

- DS 4 er en kombi i toppsegmentet som gir en kjøreopplevelse utenom det vanlige. - DS 4 Crossback er en tøffere versjon for den eventyrlystne.

Citroën DS5 ble lansert i 2011 som en nyskapende og visjonær modell i tråd med merkets slagord «Kreativ teknologi». Den selvsikre stilen bar løfte om en finpusset, men spennende kjøreopplevelse.

Citroën DS5 relansert som DS 5

Under bilmessen i Genève i 2015 viste merket seg som den innovatøren det er, og presenterte den nye flaggskipmodellen DS 5 samt en ny visuell identitet som blant annet inkluderte frontpartiet som senere fikk tilnavnet «DS Wings». Med særpreget stil, dynamiske ytelser, eksklusiv utførelse, forseggjorte detaljer og avansert teknologi viste DS 5 hvilket potensial som ligger i DS’ eksisterende og fremtidige modeller.