Formel E: Oppsummering av høydepunktene fra sesong 9
Formel E: Sesong 9
En seier, pallplasseringer og lærdommer for DS Automobiles
Paris, 2. august 2023
Ildprøve for den tredje generasjonen av Formel E. Dette året har vært preget av løp fylt med spenning. Etter 16 svært konkurransedyktige runder har DS Automobiles og deres partner PENSKE AUTOSPORT oppnådd tre pallplasser (inkludert en seier) og en pole position.

ABB FIA Formel E verdensmesterskap avsluttet sin niende sesong den 30. juli på ExCeL-banen i London. En avgjørende periode som så innføringen av tredje generasjons racerbil (Gen3) i konkurransen. Sesong 9 har utmerket seg som en av de mest intense siden opprettelsen av den elektriske serien.

I løpet av de syv månedene med konkurranser har DS PENSKE opplevd løp som ikke alltid har møtt målene, men laget har også oppnådd ærefulle resultater, spesielt takket være Jean-Eric Vergnes flotte prestasjoner.

Spesielt selvsikker med sin DS E-TENSE FE23, sikret den doble Formel E-mesteren en strålende seier i Hyderabad (India), deretter en andreplass i Cape Town (Sør-Afrika) og til slutt en tredjeplass i Berlin (Tyskland). Når det gjelder Stoffel Vandoorne, verdensmesteren fra 2022, sikret han en imponerende pole position i São Paulo (Brasil). En merittliste som har plassert DS PENSKE på en femteplass i lagmesterskapet denne sesongen.

Når vi vurderer rangeringen av drivlinjene, plasserer DS Automobiles seg som tredje blant de syv produsentene som deltok i sesong 9. Dette er en oppmuntrende prestasjon med tanke på det stadig høye konkurranse nivået i FE.

Nøkkeltall siden DS Automobiles' engasjement i Formel E:

105 løp

4 mesterskapstitler

16 seire

47 pallplasseringer

22 pole positions

Etter tre pallplasseringer og verdifulle erfaringer samlet gjennom utfordrende løp, forbereder DS Automobiles seg allerede for å gjøre et sterkt comeback på Formel E-banene. Som innehaver av dobbel tittel i 2019 og 2020, har den premium-merkevaren i Stellantis-gruppen klare planer om å vende tilbake til det høyeste nivået i konkurransen allerede fra sesong 10!