HOPP TIL INNHOLDET
Oppfordring til kreativitet DS x Métiers d'Art 2
Lyse Drouaine lyser opp frontgrillen på DS 3 E-TENSE.
Paris, 7. september 2023.

DS Automobiles ønsket å fremme kreativitet og håndverk av høy kvalitet. De inviterte de beste franske kunsthåndverkerne til å delta i en konkurranse i samarbeid med Studio Métiers Rares.

 

Tre finalister, Justine Durand, Lyse Drouaine (grunnleggeren av LuxDawn®), samt Charlotte Winné og Ludovic Buron (grunnleggerne av Atelier Noue), ble valgt ut etter nøye vurdering av en jury sammensatt av DS Automobiles-teamet og eksperter innen kunst og kreativitet. Disse finalistene fikk i oppdrag å lage en spesiell grill for DS 3 E-TENSE-bilen.

 

Juryen kåret til slutt Lyse Drouaine som vinner av den andre DS x MÉTIERS D'ART-konkurransen. DS Automobiles tildelte henne midler til å lage en unik grill for DS 3 E-TENSE, som de kaller DS 3 E-TENSE LUMEN.

Lyse Drouaine er grunnleggeren av LUXDAWN, et selskap som lager innovative lysmaterialer for arkitekter og dekoratører. Hun kombinerer sin kjærlighet til lys og arkitektur med kunnskapen sin om vevkunst. I verkstedet sitt i Cité de la tapisserie i Aubusson, utforsker hun hvordan lys og materialer påvirker rommet, inspirert av de første solstrålene om morgenen. Hun er den andre vinneren av DS x MÉTIERS D'ART, etter Anne Lopez i 2022.
Medlemmer av juryen inkluderer Hervé Lemoine, presidenten for Mobilier national og juryens leder. Anne Lopez, skaperen av universer og vinner av den første utgaven av DS x MÉTIERS D'ART. Cécile Feilchenfeldt, tekstilkunstner spesialisert innen strikk og grunnlegger av Knitwearstudio Paris, Coperni. Arnaud Vaillant og Sébastien Meyer, medgrunnleggere. Julien Dumas, Michelin-stjernekokk på Restaurant Bellefeuille på Hôtel Saint James Paris og gastronomiambassadør for DS Automobiles. Béatrice Foucher, tidligere administrerende direktør for DS Automobiles. Thierry Metroz, designsjef for DS Automobiles, og Jean-Phillipe Vanhulle, ansvarlig for DS Automobiles' Sadelmakerverksted.