HOPP TIL INNHOLDET
DS DESIGN STUDIO presenterer designmanifestet M.i. 21
DESIGNMANIFESTET M.i. 21
Med M.i. 21 gir DS Automobiles et innblikk i fremtidsplanene for interiøret i bilene sine
Paris, 7. juni 2023

DS DESIGN STUDIO presenterer designmanifestet M.i. 21, som brukes i utviklingen av interiører til merkets nye modeller.

 

M.i. 21 er et internt verktøy design- og produktteamene bruker til å visualisere konsepter, former, ny teknologi, ergonomi, brukergrensesnitt, farger, materialer og overflater.

 

Det er også et nyttig verktøy i kommunikasjonen med de tekniske avdelingene og toppledelsen. Teamene kan slippe løs kreativiteten, men det tas også hensyn til at løsningene må være egnet for serieproduksjon. Det er den store forskjellen fra en konseptbil.

 

M.i. 21 ble presentert offentlig for første gang under utstillingen Révélations, som ble arrangert ved Grand Palais Ephémère i Paris fra 7. til 11. juni 2023. 

 

«Révélations er en utstilling med fokus på faglig dyktighet og kvalitetshåndverk. Vi har deltatt siden 2019. Utstillingen gir oss muligheten til å møte et publikum som er opptatt av design, materialer, stil og fagkunnskap. For oss er det nyttig å få tilbakemeldinger fra dem. De blir på mange måter som et ekspertpanel for oss. På Révélations får vi også muligheten til å presentere designkonkurransen vår, DS x MÉTIERS D'ART, som også er en del av utviklingsarbeidet vårt.»

 

Thierry Metroz, designsjef i DS Automobiles

M.i. 21 er utviklet av Thomas Bouveret, ansvarlig for interiørdesign, Vincent Lobry, ansvarlig for farger, materialer og finisher, og deres team. De viktigste utviklingsområdene er: 

 

Lys

Lys er viktig for å skape en god atmosfære i kupeen. Både direkte og indirekte lys brukes til å fremheve materialene og gjøre kupeen til et godt sted å være. Sirklene i dørene blir til ringer av lys som gjør at materialene virkelig kommer til sin rett.

 

Romfølelse

De kommende modellene vil være romsligere. Dashbordet er plassert lenger frem for å frigjøre plass. Det er ingen midttunnel eller -konsoll, og det brukes store glasspartier for å gi en åpen romfølelse. Oppbevaringsløsningene er inspirert av møbler og skaper en loungeaktig atmosfære.

Lyd

Lyd er en viktig del av kjøreopplevelsen. Den kan forsterke opplevelsen, og den kan dempes for å gi en avslappende opplevelse. God akustikk understreker kvalitetspreget til bilene fra DS Automobiles. Antall komponenter i lydsystemet er kraftig redusert og samlet på ett sted. Det sparer plass og vekt og gjør kupeen ryddigere. Designen, plasseringen og belysningen gjør lydsystemet til et signaturelement.

Grensesnitt

I konseptbilen DS AERO SPORT LOUNGE, som ble presentert i 2020, fjernet vi mange skjermer og reduserte informasjonsmengden. I stedet ble viktig informasjon projisert på bomullssateng. Bilprodusentene har lenge konkurrert om å ha flest og størst mulige skjermer. Men når skjermene ikke er i bruk, tilfører de ingen estetisk verdi. Vi arbeider med å finne teknologi som kan vise nødvendig informasjon på en måte som ikke virker forstyrrende i interiøret. Med M.i. 21 prøver vi en ny løsning med et panel som kan gjøres ugjennomsiktig for å vise informasjon, eller gjennomsiktig for å vise materialene på baksiden. Det eneste stedet i kupeen der det brukes tradisjonelle skjermer, er i dørene for å vise bilder fra ryggekameraet. Systemet styres med stemmen eller med fjernstyringen i midtarmlenet. 


Kunstnerisk dimensjon

M.i. 21 skal også inspirere til kunstnerisk utfoldelse og kreative løsninger. Vi har valgt å ikke montere høyttalere i dørene, men har i stedet brukt plassen til å tilføre en kunstnerisk dimensjon. Sirklene i dørene er et unikt designelement som skiller kupeen fra alle andre kupeer.