HOPP TIL INNHOLDET
Stoffel Vandoorne på bilutstillingen i Brussel
STOFFEL VANDOORNE OG DS AUTOMOBILES
Brussel, 23. januar 2023
Regjerende Formel E-mester Stoffel Vandoorne var hedersgjesten til DS Automobiles på den 100. bilutstillingen i Brussel. Fredag 20. januar gjorde DS PENSKE-føreren en dramatisk entré bak rattet på en DS E-TENSE FE21 i de belgiske nasjonalfargene.
Fredag 20. januar var det stor stemning på bilutstillingen i Brussel. For å markere at Stoffel Vandoorne har signert for DS Automobiles i ABB FIA Formula E World Championship entret den regjerende mesteren Parc des Expositions i den belgiske hovedstaden på dramatisk vis. Stoffel Vandoorne, som nå er en del av teamet til DS PENSKE, ankom standen til Stellantis-gruppens premiummerke i en DS E-TENSE FE21 dekorert i Belgias nasjonalfarger. Det var nok et høydepunkt for løpsbilen som har hatt stor suksess siden sitt første løp i Roma i 2021, og et verdig punktum for andre generasjon fra DS; merket som har flest pallplasseringer i Formel E og har vunnet både fører- og konstruktørtittelen to ganger, i 2019 og 2020.
De neste løpene i den niende sesongen av ABB FIA Formula E World Championship finner sted i Diriyah i Saudi Arabia 27. og 28. januar. Med regjerende mester Stoffel Vandoorne og Jean-Eric Vergne, den eneste føreren som har blitt verdensmester to ganger i mesterskapets historie, på laget har mesterskapets mestvinnende merke ambisjoner om å ta enda flere titler.
DS Automobiles overrakte Stoffel Vandoorne nøklene til en unik, ny DS 7 E-TENSE 4x4 360
For å feire det nye samarbeidet fra og med den niende Formel E-sesongen, som startet i Mexico 14. januar, ga DS Automobiles den belgiske DS PENSKE-føreren nøklene til en ny DS 7 E-TENSE 4x4 360 i fargen Opéra Bleu Saphir, prydet med en Stoffel Vandoorne-logo.

Den nye DS 7 E-TENSE 4x4 360 er finjustert av DS Performance og bygger videre på ekspertisen til den franske produsenten og erfaringene fra suksessen i Formel E. Denne sportslige DS 7-versjonen har ladbar hybriddrift som gir en effekt på opptil 360 hk, intelligent firehjulsdrift, bredere sporvidde foran og bak, 15 cm lavere kjørehøyde, bremser med stor diameter og 21-tommers felger. Alt dette utstyret gir utmerket veigrep og ytelser på høyde med en GT. Den nye DS 7 E-TENSE 4x4 360 akselererer fra 0–100 km/t på bare 5,6 sekunder.

Den regjerende mesteren kan nå dra fordel av den nyeste, avanserte E-TENSE-teknologien fra DS Automobiles både på Formel E-banene og på vanlige veier.

Eugenio Franzetti, direktør i DS Performance
«Vi ville gjerne markere det nye samarbeidet mellom DS Performance og Stoffel Vandoorne. Bilutstillingen i Brussel var den perfekte anledningen, siden den er en av de viktigste bilutstillingene i verden. Vi fikk derfor vår belgiske fører, den regjerende Formel E-verdensmesteren, til å gjøre en dramatisk entré på vår stand i en DS E-TENSE FE21 dekorert i fargene til det belgiske flagget. Dette hadde stor symbolsk verdi for teamet, siden dette er bilen som avsluttet andre generasjon for DS Automobiles med rekordmange seire og pallplasser. Vi benyttet også anledningen til å overrekke Stoffel nøklene til en ny DS 7 E-TENSE 4x4 360 som er spesiallaget for ham. En unik bil for en unik fører.»
Stoffel Vandoorne, regjerende verdensmester i Formel E
«Det var stor stas for meg å få være på bilutstillingen i Brussel, og ikke minst å få kjøre inn i en DS E-TENSE FE21 i de belgiske fargene. Det var mye folk der, og det er fint å se at det er så stor interesse for Formel E. Jeg fikk også nøklene til den nye bilen min, en ny, safirblå DS 7 E-TENSE 4x4 360. Den er veldig elegant og sportslig, og jeg gleder meg enormt til å teste den på veien.»