HOPP TIL INNHOLDET
Møt Norges nye stjernedesigner

Møt Norges nye stjernedesigner

Endelig er vinneren av Norges nyeste designpris kåret. DS Fashion Talent Award går til Margaret Abeshu fra Kunsthøgskolen i Oslo, som tok juryen med storm.
Endelig er vinneren av Norges nyeste designpris kåret.

– Jeg føler så mye nå og begynner nesten å gråte. Jeg er i sjokk for å være ærlig, sier hun.


Tirsdag kveld ble DS Fashion Talent Award delt ut for første gang. Kåringen fant sted på Sentralen under Oslo Runway. Fire utvalgte avgangselever fra designskolene KHIO, Esmond, Oslo Met og SOFI fikk vise sine eksamenskolleksjoner, til stor jubel fra publikum.


Studentene er utvalgt av en jury bestående av Norges fremste meningsbærere innen mote og design. Etter at alle hadde vist sine design og konsept, ble Margaret Abeshu annonsert som vinner av DS Fashion Talent Award.

 

Foto: Håkon Borg

Her er et utdrag fra juryens begrunnelse:

Margaret har imponert oss med sin klare visjon og interessante perspektiv på bærekraft og kjønn. Konseptet hennes er sterkt; måten klærne sitter på kroppen, de rike detaljene og den nydelige finishen. Vi ser frem til å følge henne i årene fremover.


Prisen er initiert og driftet av Oslo Runway, med støtte fra DS Automobiles - det ikoniske franske luksusbilmerket med sterke bånd til moteindustrien. DS Automobiles er stolt sponsor av Oslo Runway, og sammen deler de lidenskapen for design, håndverk og bærekraft.

 

Dette er juryen:

• Kine B. Hartz, sjefsredaktør i Costume
• Anders Kemp, sjef for magasinet D2
• Petra Middelthon, sjefsredaktør i Elle
• Stine Fratras, markedssjef i DS Automobiles
• Anett Ringstad, eier av Moniker
• Kaia Kongsli, markedsjef i Steen & Strøm Department Store
• Jon Amund Søfferud, technical manager i Manufacture Oslo
• Mats Alver, partner i Blender Agency

– Det vi har sett i kveld vitner om at det finnes utrolig store talenter blant unge designere i Norge. DS Automobiles er stolte over å kunne løfte dem frem og gi dem et viktig og nytt utstillingsvindu med DS Fashion Talent Award, sier Stine Fratras, markedssjef i DS Automobiles.
Vinner Margaret Abeshu er svært stolt og rørt etter kåringen.


– Dette er helt utrolig. Tusen takk til alle i teamet. Alt gikk så fort, og det har vært helt insane. Jeg føler på en enorm kjærlighet og er veldig stolt, sier hun.

 

Om Oslo Runway
Oslo Runway er plattformen for å vise frem Norges mest spennende designtalenter og merkevarer. Arrangementet er en møteplass for den kreative industrien og et sted hvor publikum kan oppleve krysningspunktet mellom mote, livsstil, kunst og kultur.


Oslo Runway ble etablert i 2015 og er deleid av Norwegian Fashion Hub, foreningen for over 60 norske mote- og livsstil brands, Active Brands, Ditte Kristensen, Ida J. Lamond, Katrine Kvalsund og Kristina A. Nordbæk i fra PR og kommunikasjonsbyrået This Is


Om DS Automobiles
DS:To bokstaver som symboliserer bilbransjens svar på haute couture. Merket ble selvsagt til i design- og luksushovedstaden Paris. I dag som før gjennomsyrer DS’ innovative holdning hver eneste nye modell som forlater fabrikken.


Et rendyrket og kompromissløst fokus på design, kvalitet og teknologi har alltid vært drivkraften bak DS. Fra første modell så dagens lys i 1955 og frem til i dag, har vi aldri vært redd for å utfordre det bestående. Lidenskapen for design, kjærligheten til håndverket og troen på ny teknologi har alltid vært sentralt for oss. Siden etableringen av DS-merkevaren har vi jobbet som et Haute Couture-selskap for å fullt ut vektlegge interiøret i våre karakteristiske kreasjoner.

 

Foto: Håkon Borg