HOPP TIL INNHOLDET
DS X Métiers d'Art 2. utgave: Forhåndsutvelgelse.
DS X MÉTIERS D'ART 2. utgave: Ni kunsthåndverkere i konkurranse.
Paris, 27. april 2023.

DS DESIGN STUDIO PARIS er avdelingen for farger, materialer og overflater. En harmonisk sammensmelting av kreativitet, luksus og ekspertise. Dette teamet består av mangfoldige kreative sjeler, og deres kontinuerlige søken dreier seg om å finne den perfekte linjen, teksturen og nyansen.

 

Drevet av denne søken etter kreativitet og ekspertise, har DS Automobiles-teamet inngått et samarbeid med Métiers Rares, en ledende rådgivningsvirksomhet som spesialiserer seg på fremme av kunsthåndverk. Dette samarbeidet resulterte i en kreativ utfordring rettet mot de fremste franske kunsthåndverkerne og ble gjennomført i partnerskap med The Craft Project, en ledende stemme innen kunsthåndverk.

Etter en vellykket første utgave som resulterte i skapelsen av eksklusive interiørdekorasjoner for en DS 9, designet av vinneren Anne Lopez, har DS Automobiles nå lansert sin andre utgave kalt DS LUMEN. Denne gangen ble håndverkere fra Frankrike invitert til å utforske lysvirkninger gjennom materialbruk, med anvendelse på frontgrillen til den nye DS 3 E-TENSE.

 

En komité internt har valgt ut ni kandidater med svært varierte bakgrunner fra en mengde søknader. Disse kandidatene har nå skapt prøver som vil bli presentert under Révélations, den internasjonale biennalen for kunsthåndverk og kreativitet, som finner sted i Grand Palais Ephémère i Paris fra 7. til 11. juni.

Tre finalister vil bli kunngjort under arrangementet, valgt av en jury sammensatt av DS Automobiles-teamet og innflytelsesrike figurer innen kunst og kreativitet. Vinneren av konkurransen vil deretter bli valgt av både juryen og publikummet (med en åpen avstemning for alle). Vinneren, som vil bli offentliggjort i september, vil få i oppdrag å designe en dekorasjon for frontgrillen til den nye DS 3 E-TENSE.
SANDRINE RAMONA – ATELIER DOUARN
MORGANE BAROGHEL CRUCQ
LINE & RAPHAËL
PAULINA OKUROWSKA
NOUE ATELIER
ANNE LEROUX MAISON PAVANE
JUSTINE DURAND
LYSE DROUAINE LUXDAWN
MICHELA ARAGNI et LUDIVINE LOURSEL
Thierry Metroz, Designsjef hos DS Automobiles.
"Kandidatene i DS x MÉTIERS D'ART har nok en gang, akkurat som i den første utgaven, imponert oss med sin fremragende kreativitet. Vi har oppdaget fantastiske talenter på nytt. Temaet vårt, som involverer bruk av lys, har brakt en enda mer magisk dimensjon til de kreasjonene vi har hatt gleden av å se. Jeg ønsker å takke juryen for deres engasjement, den rike utvekslingen av ideer og de intense diskusjonene."