HOPP TIL INNHOLDET
Prosess ved bestilling av ny DS

 

Dersom du har bestilt en bil som ikke er på lager, skal den først produseres og gjennom en prosess før den utleveres til deg.

Her kan du lese om de viktigste stegene bilen skal gjennom. 

 

 

1
Kontrakten signeres
Når kontrakten på din nye DS er signert, sendes bestillingen til fabrikken og bilen planlegges for produksjon.
2
Bilen produseres
Bilen settes i produksjon. De fleste av våre fabrikker ligger i Europa. Når bilen er ferdig produsert fraktes den til eksporthavn med trailer eller tog. Vi følger opp fremdriften, og sjekker også at alle biler har tollpapirer i orden slik at de kan lastes på skip uten at flyten stopper opp. 
3
Bilen fraktes til Drammen havn
Bilen fraktes på skip fra eksporthavn til Drammen havn, og losses deretter av før den blir kontrollert og fortollet. 
4
Bilen understells-behandles

Vi gjennomfører understellsbehandling på alle personbiler når de ankommer Norge. Dette sikrer at bilen har bedre forutsetninger for å takle de norske værforholdene med temperatursvingninger, fukt og veisalt, og er med på å øke bilens levetid og annenhåndsverdi.

 

Standarddeler som skjemaer, refleksvest og ladekabel legges i bilen, enten ved ankomst eller hos forhandler. Det gjelder også eventuelt ekstrautstyr, som f.eks. hengerfeste eller skiboks. 

5
Bilen fraktes til din forhandler
Når bilen er klar, fraktes den til forhandleren med trailer eller tog. Transporttiden avhenger av hvor i landet din forhandler holder til. 
6
Bilen klargjøres hos forhandler
Når bilen ankommer forhandler sjekkes den for visuelle skader. Det kontrolleres også at alle tillegg og eventuelle bestilte tjenester er på plass. Bilen blir også kosmetisk klargjort.
7
Du kontaktes for å avtale utlevering
Så snart bilen er klar vil du bli kontaktet for å avtale tidspunkt for utlevering.

 

Informasjon om leveringstid på nye biler finner du her!