Kan bli Norges neste stjernedesigner

– Det føles som en drøm, det er veldig gøy. Jeg synes det er stas at jeg får være med på dette her, og jeg håper jeg kan leve opp til forventningene som kommer etterpå og fortsette arbeidet, sier Margaret Abeshu.

Det er første gang kåringen arrangeres, i et samarbeid mellom det franske luksusbilmerket DS Automobiles og Oslo Runway. Målet er å være en brobygger mellom unge talenter og den etablerte moteindustrien

 

– Vinneren vil få hele fokuset til norsk motebransje på seg, av både presse, innkjøpere og influensere – og vil da få en kjempestart i bransjen. Jeg synes det er fantastisk og jeg applauderer virkelig Oslo Runway og DS Automobiles for å gjøre dette, sier Kine B. Hartz, jurymedlem og sjefredaktør i Costume.

Juryen består av Norges fremste meningsbærere innen mote og design. I tillegg til Hartz sitter blant annet sjef for magasinet D2, Anders Kemp, og sjefsredaktør i Elle, Petra Middelthon, i juryen. I sin avgjørelse ser de etter håndverk, visjon, forretningspotensiale og et unikt DNA i designet.

 

Finalistene i DS Fashion Talent Award

Bli kjent med finalistene

Margaret Abeshu

Sunniva Katarina Hauglin

Frida Solbakk

Thorstein Fretheim

Om Oslo Runway Oslo Runway er plattformen for å vise frem Norges mest spennende designtalenter og merkevarer. Arrangementet er en møteplass for den kreative industrien og et sted hvor publikum kan oppleve krysningspunktet mellom mote, livsstil, kunst og kultur. Oslo Runway ble etablert i 2015 og er deleid av Norwegian Fashion Hub, foreningen for over 60 norske mote- og livsstil brands, Active Brands, Ditte Kristensen, Ida J. Lamond, Katrine Kvalsund og Kristina A. Nordbæk fra PR- og kommunikasjonsbyrået This Is.

 

Om DS Automobiles

DS:To bokstaver som symboliserer bilbransjens svar på haute couture. Merket ble selvsagt til i design- og luksushovedstaden Paris. I dag som før gjennomsyrer DS’ innovative holdning hver eneste nye modell som forlater fabrikken. Et rendyrket og kompromissløst fokus på design, kvalitet og teknologi har alltid vært drivkraften bak DS. Fra første modell så dagens lys i 1955 og frem til i dag, har vi aldri vært redd for å utfordre det bestående. Lidenskapen for design, kjærligheten til håndverket og troen på ny teknologi har alltid vært sentralt for oss. Siden etableringen av DS-merkevaren har vi jobbet som et Haute Couture-selskap for å fullt ut vektlegge interiøret i våre karakteristiske kreasjoner.

DS Fashion Talent Award