HOPP TIL INNHOLDET
VANLIGE SPØRSMÅL OM ELBILER OG HYBRIDER
Hva er en elbil?
En elbil er en bil med elektromotor som drives av et batteri. Har du lyst til å bytte til elbil? Ta en titt på elbilene fra DS.
Hvordan fungerer en elbil?
Svar: Elbilens motor drives av elektrisk energi fra batteriet, som blir omgjort til mekanisk energi for å sette bilen i bevegelse. Hvis du vil vite mer om elbilene våre, anbefaler vi å ta en kikk på DS 3 E-TENSE SUV.
Hva er en ladbar hybrid?
En ladbar hybrid er en bil med forbrenningsmotor (bensin eller diesel) som i tillegg har en elektromotor som drives av et oppladbart batteri. Har du lyst til å bytte til ladbar hybrid? Ta en titt på de ladbare hybridene fra DS.
Hvordan fungerer en ladbar hybrid?
En ladbar hybrid bruker elektromotoren til å starte og ved kjøring i lave hastigheter (under 50 km/t). Når du akselererer, kobles forbrenningsmotoren inn, slik at du kan oppnå ønsket hastighet. Hvis du vil vite mer om de ladbare hybridene våre, anbefaler vi å ta en kikk på DS 4 E-TENSE og DS 7 E-TENSE.
Hva er en ikke-ladbar hybrid?
I likhet med ladbare hybrider har også de ikke-ladbare hybridene både elektromotor og forbrenningsmotor. De kan imidlertid ikke lades ved hjelp av en lader. Vil du vite mer om lading av hybrider? Vi gir deg all informasjonen du trenger om lading av din DS.
Hva er forskjellen på en hybridbil og en ladbar hybrid?
En ladbar hybrid er en bil du kan lade ved å koble den til en stikkontakt eller ladestasjon. I en ikke-ladbar hybrid lades batteriet kun under bremsing. Dette kalles regenerativ bremsing.
Hva er forskjellen på en elbil og en ladbar hybrid?
En elbil drives kun av elektromotoren, mens en ladbar hybrid både har elektromotor og forbrenningsmotor. Er du usikker på om du bør velge en ladbar hybrid eller en elbil? Sammenlign fordelene ved ladbare hybrider og fordelene ved elbiler.
Hva står PHEV for?
PHEV står for «Plug-in Hybrid Electric Vehicle», på norsk «ladbar hybrid». Se de ladbare hybridene fra DS.
Hvor lenge varer batteriet?
Det garanteres at batteriet i elbiler og ladbare hybrider har en viss kapasitet i 8 år, eller rundt 160 000 km. Synker kapasiteten under den garanterte kapasiteten før det har gått 8 år eller før bilen har kjørt 160 000 km, vil produsenten overhale batteriet på garantien. Finn ut mer om resirkulering av batterier og garanti på biler fra DS.
Hvilke lademuligheter har jeg?
Du kan lade elbilen eller den ladbare hybriden på offentlige ladestasjoner eller med en hjemmelader. Se lademulighetene for DS.
Hvordan resirkuleres batteriene fra elbiler og ladbare hybrider?

Over 70 prosent av litiumionbatteriene fra DS Automobiles resirkuleres (det lovpålagte kravet er 50 prosent), og en del av disse batteriene gjenbrukes i stasjonære energilagringssystemer for boliger og strømnett. Se mer informasjon om resirkulering av elbilbatterier fra DS

 

Hvilke avgiftsfordeler får bedriftskunder ved kjøp av hybridbiler og elbiler?
Næringsdrivende får fritak fra å betale firmabilavgift og registreringsavgift samt skattefradrag for batteriet. Næringsdrivende kan også dra nytte av konverterings- og miljøbonus for biler som gir krav på dette.
Hvilke garantier gjelder for elbiler fra DS?
Elbilene fra DS leveres med en batterikapasitetsgaranti på 8 år eller 160 000 km. Finn ut mer om garantien for elbiler fra DS.
Når bør elbilen lades?

Hvis du har en hjemmelader, anbefaler vi å lade elbilen når belastningen på strømnettet er minst og strømprisen er på sitt laveste. Generelt, og så sant det passer inn i hverdagen din, anbefaler vi å lade bilen når batterinivået nærmer seg 20%. Det bidrar til at batteriet beholder sin høye ytelse lengst mulig.

 

Hva slags ladekabler kan jeg velge mellom?

Du kan bruke fire forskjellige typer kabler når du skal lade elbilen eller den ladbare hybriden

  • Trefasede og enfasede mode 3-kabler brukes til lading fra DS-veggladere eller offentlige ladestasjoner.
  • Mode 2-kabler brukes til lading fra vanlige stikkontakter.
  • Forsterkede mode 2-kabler brukes til lading fra industrikontakter.
Hvor lang tid tar det å lade en elbil fra DS?

En halv time er nok til å lade DS 3 E-TENSE til 80% med en ladestasjon på 100 kW.

 

Det er flere forhold som påvirker ladetiden: 

  • Batterikapasiteten: Batterier med høy kapasitet (kWh) har lengre ladetid.
  • Laderen: Jo høyere effekt laderen har, desto raskere går ladingen.
  • Ladekabelen: Kabelens kapasitet (kWh) må ligge på omtrent samme nivå som laderen.
Hvor lang rekkevidde har elbilene fra DS?
Vår nye elbil DS 3 E-TENSE har en rekkevidde på opptil 404 km (WLTP). Det er lurt å sette seg inn i hvilke faktorer som påvirker rekkevidden, og hvordan du kan oppnå lengst mulig rekkevidde.
Hvordan kan jeg oppnå lengst mulig rekkevidde med elbilen fra DS?

Elbilens rekkevidde påvirkes av hastighet, kjørestil og vær. Her er våre tips til hvordan du kan oppnå lengst mulig rekkevidde: 

  • Kjør jevnt og med god flyt.
  • Bruk Eco-modus og regenerativ bremsing.
  • Bruk funksjonen for forhåndstemperering.
Hva er forskjellen mellom en DS-vegglader og en industrikontakt?

Den største forskjellen på en vegglader og en industrikontakt, er effekten. En industrikontakt kan forsyne bilen med 3,2 kW (med en forsterket mode 2-kabel), mens en DS-vegglader kan levere 22 kW og dermed lader batteriet langt hurtigere.

 

Hvordan kan jeg sikre at elbilbatteriet får lengst mulig levetid?

Hvis du ikke skal bruke elbilen på en stund, anbefaler vi at du lader batteriet en gang i måneden for å opprettholde ytelsen. Ved normale forhold kan du lade litiumionbatteriet i elbilen din fra DS hver dag, selv om du ikke har ladet det helt ut, uten at dette går ut over ytelsen. 

 

Juridiske merknader: Rekkevidden og strømforbruket som er oppgitt, er basert på WLTP-testprosedyren, som har blitt brukt til typegodkjenning av nye biler siden 1. september 2018. De faktiske verdiene avhenger av bruksforholdene og en rekke andre faktorer som hastighet, bruk av klimaanlegg, kjørestil og utetemperatur. Ladetiden avhenger ikke minst av effekten til bilens integrerte lader, ladekabelen og ladestasjonens effekt og type. Kontakt nærmeste forhandler hvis du har spørsmål. Hybrider: Drivstofforbruket, CO₂-utslippet og rekkevidden som er oppgitt, er basert på WLTP-testprosedyren, som har blitt brukt til typegodkjenning av nye biler siden 1. september 2018. WLTP erstatter den tidligere testprosedyren NEDC (New European Driving Cycle). Mer realistiske testforhold betyr at drivstofforbruket og CO2-utslippet som måles i henhold til WLTP, i mange tilfeller er høyere enn NEDC-verdiene. De faktiske verdiene for drivstofforbruk, CO2-utslipp og rekkevidde avhenger av bruksforholdene og en rekke andre faktorer som ladehyppighet, kjørestil, hastighet, utstyr, dekktype, utetemperatur og bruk av klimaanlegg. Kontakt nærmeste forhandler hvis du har spørsmål.