DS X E-TENSE

DRØMMEBILEN

NÅR TEKNOLOGI OG POESI GIFTER SEG

«Lett som en fjær» og «vindstille». Bilen som er smidd av skapere med iver og en glødende entusiasme for biler.

Ny teknologi gjør at bilens karosseri kan gjenopprette sin originale form etter en kollisjon, mens grillen foran og DS X E-TENSEs kjølekapasitet er konfigurert til å tilpasse seg sjåførens ønske. Takket være DS LIGHT VEIL lysgardiner, justeres lysstyrken etter kravene fra passasjerer, bilen, og omgivelsene.

DS X E-TENSE ER ASYMMETRISK

Forestill deg at drømmebilen 2035 ledet DS Automobiles til å skape et asymmetrisk, tre-seters konsept som er grunnlagt på den unike ideen om å slå to biler sammen til en, og dermed gi sjåføren muligheten til å velge akkurat den kjørestilen som passer for øyeblikket.

INSPIRERT TEKNOLOGI

På innsiden av forhjulene leverer to separate motorer kraften til den helelektriske DS X E-TENSE med uovertreffelig respons. På veien topper kraften på 400 kW (540 hestekrefter), et tall som øker til 1000 kW (1360 hestekrefter) i bane-modus, noe som gjør at sjåføren lukter den velduftende kraften til demperne, som er utviklet av teamet bak DS' Formula E-program. Karbonfiber-chassiset hviler på innovative fjærer og torsjonsstenger, mens grep og nedbremsning styres av avanserte systemer som er skapt for å optimalisere ytelsen, uansett underlag.

EN RADIKALT ANNERLEDES OPPLEVELSE

Kupeen inntrer man gjennom en Elyetre-dør som er trimmet med karbonfiber vevet lær. Øynene dras magnetisk mot den pyramidiske formen på bilens eneste sete, som tilpasser seg med perfeksjon til kroppsbygningen til sjåføren. Ikke ulikt det persontilpassede setene man ser i motorsporten. Rattet symboliserer vis-à-vis lidenskapen for bil, og er en pirrende kombinasjon av lær, tre og metall. Læret i to toner kalles Millennium Blue og Navy Blue Aniline, og er toppet med DS' toppsydde varemerkemønster. Disse utsmykningene i seg selv lover en unik opplevelse med en gang føreren setter seg i bilen, og gir et adrenalin-rush selv før man setter hjulene i spinn.

EN BEROLIGENDE KOKONG

Når man stiger inn i kokongen via måkevingedøren, blir sjåføren – enten vedkommede er alene eller med en makker – en passasjer. Den assymetriske kupéløsningen frigjør plass under den gjennomsiktige baldakinen i glass, slik at passasjeren omsvøpes i en sanselig kapsel. Her kan man kose seg i et godt ventilert massasjesete som felles bakover som en utstrakt vinge. Motivet av en stjerne i fjær kroner toppen av seteryggen. Å reise med selvkjørende modusen aktivert, er en helt særegen opplevelse, ettersom andre sanser enn berøring settes i spill. Interiøret er en akustisk boble som gir en egen lytterglede som er signert av FOCAL. Instrumentpanelet har blitt gjenskapt; den flyter med musikken, og lyden følger lytteren i sanntid ved å tilpasse seg vedkommedes bevegelser.

EN DRØM BLIR VIRKELIGHET

På sin første ekskursjon, møtte DS X E-TENSE «la Patrouille de France»