HOPP TIL INNHOLDET
SEDANER
Reis på første klasse i våre sedaner
Elegant design og markant profil: DS 4 byr på eksepsjonell komfort.
DS 4
DS 4 er en elegant kompaktsedan med en aerodynamisk profil som tar seg like lett rundt i byen som på landeveien. DS 4 fås som ladbar hybrid, bensinbil eller dieselbil med motorer fra 120 til 225 hk. Du kan velge blant mye inn- og utvendig utstyr og har mange tilpasningsmuligheter, særlig når det gjelder felger. Nye teknologiske løsninger, som selvkjøringssystemet og Night Vision-systemet, sørger for optimal komfort og sikkerhet.
DS 9
Nye DS 9 kombinerer langstrakt eleganse med førsteklasses komfort. Den fås med E-TENSE ladbar hybriddrift eller PureTech-bensinmotor og automatgirkasse. DS 9 har en stilren innvendig design med eksklusive materialer og høy komfort. Her finner du blant annet seter med varme, massasje og ventilasjon, innovativ teknologi og FOCAL Electra®-lydsystem for en unik lydopplevelse.
MER OM SEDANER
Ofte stilte spørsmål om sedaner
Hva er en sedan?
En sedan er en lav, mellomstor bil som er 4–5 meter lang og har fem dører og minst fire seter. En sedan er en allsidig bil som passer til lange kjøreturer. Den romslige kupeen gjør den også til en god familiebil.
Hvorfor kjøpe sedan?
En sedan er en premiummodell som vanligvis er er utstyrt med den nyeste teknologien, noe som sørger for at både føreren og passasjerene får en trygg og behagelig reise. De er blant annet populære blant virksomheter som tilbyr sjåførtjenester.
Hva er forskjellen på sedan og kompaktsedan?

Det finnes to ulike karosseriutforminger.

 

Sedan

Karosseriet består av tre seksjoner: motorrommet under panseret, kupeen og bagasjerommet. Denne typen har vanlig bagasjeromslokk og ikke bakluke.

 

Kompaktsedan

Karosseriet består av to seksjoner: motorrommet og kupeen med integrert bagasjerom. Dette er den vanligste typen, og den er utstyrt med bakluke.

Hvilke typer sedaner finnes?

Touringmodell

Dette er en bil med svært gode kjøreegenskaper og komfort som gjør den til en vinner på lange kjøreturer. Med en lengde på nærmere fem meter har den også en romslig og komfortabel kupé og stort bagasjerom.

 

Kompaktsedan

Denne varianten befinner seg mellom superminien og den mer klassiske sedanen og er utstyrt med en stor vertikal bakluke. Det er en allsidig modell som tar seg like lett rundt i byen som på landeveien.

Hvilke drivlinjer kan du velge blant ved kjøp av ny sedan?

Når du skal kjøpe en ny sedan, har du valget mellom forbrenningsmotor og elektrisk drivlinje. En bensin- eller dieselbil gir deg lengre rekkevidde enn en bil med elektrisk drift, men sistnevnte har bedre drivstofføkonomi og er bedre for miljøet.

 

DS Automobiles tilbyr sedaner med bensin- eller dieselmotor, men også ladbar hybriddrift. Alle modellene har automatgirkasse. Med hybriddrift får du fordelen av både forbrenningsmotor og elmotor, en kombinasjon som gir lavt drivstofforbruk, god ytelse og lang rekkevidde. Du kan velge motoreffekt fra 130 til 360 hk.